BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златаровци с нов eTwinning проект „От кухнята до масата“

„От кухнята до масата“ (“From the kitchen to the table“) е наименованието на следващия проект по програма eTwinning, в който  ученици и учители от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Кърджали започнаха изпълнение на заложените дейности. Наред с връстници от Франция, Испания и Италия, възпитаници на гимназията ще имат възможност да опишат съставките и технологията за приготвяне на национално ястие, както и да се запознаят с такива ястията на другите страни участнички. Ще обменят възгледите си за обединяващата сила на храната, етикет на  хранене, подобряване на уменията в ИКТ, повишаване на чувството за принадлежност към европейската общност.

Крайната цел на проекта е създаване на „Виртуален европейски ресторант“. Всички дейности ще бъдат реализирани онлайн. Подготовката на отделните мероприятия ще се осъществява под наставничеството на инж. Виолета Пънева – старши учител по професионална подготовка и Милена Моллова – старши учител по английски език в гимназията.

Текст и снимки: ПГ по туризъм Кърджали

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!