BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Израел иска да ваксинира ученици по време на учебните занятия

Израелските власти искат да ваксинират ученици по време на учебните занятия, предаде ДПА.

Изявлението бе направено във връзко с предстоящото начало на новата учебна година на 1 септември.

За тези ваксинации ще е нужно съгласието на родителите, заяви днес правителственият щаб за борбата с коронавируса.

В Израел като цяло се правят ваксинации само на деца над 12 години, но в изключителни случаи ваксини се поставят дори и на петгодишни, за които има особен риск, като например – деца, страдащи от крайни прояви на наднормено тегло, от тежки хронични белодробни заболявания или от сърдечни проблеми.

Понастоящем еврейската държава, която е с население от 9,4 милиона души, се опитва да спре увеличаването на броя на заразените с ковид, като организира нова ваксинационна кампания.

През последното денонощие израелското здравно министерство регистрира 5383 нови случая на заразяване с COVID-19.

Около 59 процента от израелците са ваксинирани с две дози от ваксина срещу COVID-19.

Заради пандемията за училищата са в сила извънредни правила. В градовете в червената зона (тези с висока заболеваемост) присъствени занятия има само ако поне 70 процента от учениците в клас са ваксинирани, в противен случай се преминава на онлайн обучение.

Отделно от това се предвижда този месец около 1,6 млн. ученици да бъдат тествани за антитела. Тези, които могат да докажат наличието на такива, няма да се налага да бъдат поставяни под карантина, ако в класа им има случай на коронавирус.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!