BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Йовковци в трескава подготовка за патронния си празник

И тази година програмата на традиционните  „Йовкови дни“ е богата и вдъхновена от неповторимия писател и човек – патрона на училището Йордан Йовков.

Темата на тазгодишния конкурс е ,,Йовковите герои в моя свят“ и  се реализира в три раздела: литература, изобразително изкуство и фотография. Той провокира голям интерес у учениците и стана повод те да представят своите таланти.

В рамките на Йовковите дни ще се състои и литературен салон  – ,,На чаша чай с Йовковите герои“, придружен с вълнуваща виртуална разходка в къща-музей ,,Йордан Йовков“.

В навечерието на празника коридорите на школото приютиха  изложби от рисунки и фотографии на талантливите ,,Йовковци“.

В десетдневката се провеждат  спортни игри и  спортни междучасия.  Часът на класа е посветен на живота и творчеството на Йовков.

Традиционен елемент в „Йовкови дни“ е празничната емисия на училищното радио School days, която ще прозвучи и тази година.

Всички ученици, активно участвали в Йовковите дни ще бъдат отличени.

Предстоящото събитие, събужда познати вълнения,  провокира интересни идеи и става повод за приятни спомени.

Източник и снимки: Клуб ,,Журналист“ към СУ „Йордан Йовков“ Кърджали

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!