BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каякарят Емирджан Дурали от Кърджали запази мястото си в националния отбор за юноши

Гребецът се представи успешно на първия за годината контролен тест

Емирджан Дурали от Спортен клуб по кану каяк „Арда“ – Кърджали се представи успешно на първото състезание за годината – контролен тест за състоянието на участниците в националния отбор. Нашият гребец е включен в юношеската гарнитура до 18 години миналата година и с представянето си сега, запази мястото си сред най-добрите . Това съобщи треньорът Янко Мандаджиев.

Контролата постави началото на поредица от състезания за сформиране на националните отбори. Тази година за юношите и младежите предстоят Европейско първенство в Познан, Полша, от 1 до4 юли и Световно – на 15 юли в Португалия.
„Тестът се състоя на гребния канал в Пловдив, където момчетата трябваше да гребат три серии по 2000 м през 10 минути. Емирджан се представи добре, завършвайки трети.“, заяви със задоволство треньорът.

Утре кърджалийският каякар заминава на лагер в Пловдив, където ще се готви за първата селекция на националите. На 17 и 18 април гребците отново трябва да покажат най-добрите си възможности, но на олимпийските дисциплини 200 м, 500 м и 1000 м. Емирджан гони класиране до шесто място на едноместен каяк, за да остане в националния отбор. „Ако всичко мине успешно, следващата селекция ще бъде на двойки и четворки.“, обясни Мандаджиев.

Миналата година кърджалийският каякар завърши на четвърто място на двойка каяк с партньор Николай Николов от Видин.
Емирджан Дурали е сред успешните кърджалийски гребци и треньорът му възлага големи надежди. Той е ученик с Професионалната гимназия по селско и горско стопанство „Христо Смирненски“ в Кърджали.

Валентина Иванова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!