BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът награди Ловното сдружение в Кърджали с почетен знак „Герб на община Кърджали – златен“

Валери КОВАЧЕВ

По необичайна и по-нетрадиционна беше тазгодишната вечеринка на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали. След две годишно отлагане заради пандемията от КОВИД-19 тържествено бе отбелязана 100-годишнината от създаването неговото създаване.  Юбилейното честване се състоя в ресторант „Арпезос“. То започна с посрещане на знамето на организацията.

Председателят на Управителният съвет на Сдружението инж. Васил Дончев откри тържествената вечеринка и поздрави ловците по случай вековния юбилей. Събрали сме се да отдадем нашата почит, признателност и благодарност на предците ни, които през 1921г.  създават Ловно стрелческо дружество „Сокол“ в Кърджали. Първият председател е Пенчо Недялков от Ловеч, който е пристигнал в Кърджали да прави бизнес. Нашето сдружение е родоначалник и майка на всички ловни организации в Кърджалийска област, каза Васил Дончев

Получени бяха поздравителен адрес и икона на Свети Георги от областния управител Даниел Делчев, който заради ангажименти не пристигна.

Искам да изразя своята признателност вашата отговорна и активна гражданска позиция по време на едновековното съществуване на Сдружението, обединило хиляди човешки съдби в любовта към лова, риболова, спорта и природата, бе отбелязано в неговия поздравителен адрес.

Председателят на Управителният съвет на Националното ловно рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ /НЛРС – СЛРБ/ инж.  Васил Василев изтъкна, че веднъж се става на сто години и този момент трябва да се отбележи достойно. Той връчи на Васил Дончев поздравителен адрес и почетен плакет  които да останат за спомен на организацията от този изключителен юбилей.

Инж. Васил Василев връчи грамоти и медали за Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ на Мехмед Хайрула, Стефан Бакърджиев, Неджми Мустафов, Димитър Митрев, Димо Сотиров, Георги Ангелов и Халим Рюстем. Почетен знак на НЛРС-СЛРБ получиха Стоян Гълбачев, Хакъ Решад, Христо Караманолов, Емин Мурад, Иван Димитров, Ангел Авренлиев, Пламен Петков и Джейхан Сали.

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис награди по случай 100-годишния юбилей Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали, което е най-старата обществена организация в Кърджалийска област, с почетен знак „Герб на община Кърджали – златен“. Високото отличие бе присъдено за приноса на ловците и за увеличаване, разнообразяване и закрила на дивеча в Източните Родопи. Една организация ако не изпълнява своите обществено-полезни дейности  и своите отговорности няма как да съществува 100 години. 100-годишната история е оценка за самото Сдружение и за всички, които са били част от него, подчерта в приветствието си д-р инж. Хасан Азис.

С юбилейни почетни плакети и грамоти за заслуги към Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали бяха наградени спомоществуватели, общественици, дългогодишни ловци на възраст над 85 години, бивши председатели на Ловно-рибарски дружини и бивши ръководители и служители на Сдружението.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!