BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Крумовград остава далеч от дома и през следващия сезон

Отборът на Крумовград, който впечатлява с представянето си в родното първенство при дебютния си сезон в елита, ще играе домакинските си срещи и през следващата кампания на базата на Ботев (Пловдив) в квартал „Коматево“. По време на престоя си във Втора лига тимът домакинстваше в града, от който по принцип е, но след като влезе при най-добрите нямаше как това да се случи поради лицензионните изисквания от страна на БФС.

В последно време се говореше и за неразбирателство между ръководствата на Крумовград и Ботев, поради което родопчани търсеха други опции за стадион, на който да играят, но изглежда всико е изгладено.

Ето и позицията, публикувана от клуба:

„Скъпи крумовградчани,

Радостни сме да ви съобщим, че през следващия състезателен сезон нашият отбор отново ще играе домакинските си срещи на спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Пловдив. Трудната ситуация, в която бяхме поставени, изчаквайки изграждането на нашия дом, както и невъзможността да играем по-близо до нашия град, създаваше реална опасност момчетата в жълто и синьо да нямат възможност да радват с играта си любителите на футбола в Крумовград.

В този критичен за нашия клуб момент ПФК Ботев Пловдив отново ни подаде ръка, за което благодарим искрено и от сърце. Няма да забравим големия жест, с който носителите на Купата на България доказаха за пореден път, че са наистина голям клуб.

Тренировките на отбора ще продължат да се провеждат на базата в село Оризари“

Отборът на треньора Станислав Генчев е във впечатляваща форма и няма загуба вече 15 последователни мача в шампионата.

Но и през следващия сезон, за да гледат мачовете на тима, гражданите на Крумовград ще трябва да пътуват по повече от 100 километра до Пловдив.

Източник: dir.bg

Снимка: БТА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!