BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кърджалийският театър жъне успехи на турне из страната

Нов живот

На 22 септември Театрално-музикален център –Кърджали гостува в град Долна баня с постановката – „Зидари“. Представлението е част от турнето на трупата в Пловдивска и Софийска област.

„Зидари“ е класическо българско произведение, каквото винаги съм искал да имаме в репертоара на нашия театър. Неслучайно сме се обърнали към нея, това е една драма за жертвата, която трябва да осигури сговора. Една история за борбата със собствената съвест, за наказаната добродетел, за унищожената красота. Пътят е индивидуален и той води към храма, но не към храма на сбъднатия робски градеж, а към храма на душата. Вярвам, че зрителите ще прочетат посланията на творческия екип“, коментира директорът на ТМЦ – Кърджали, Гълъб Бочуков.

Режисьор на спектакъла ще бъде Надя Асенова. Сценографията и костюмите са дело на Тодор Райков, а музиката – на Ангел Чавдаров. В главната роля се изявява Маринела Георгиева, която е новото попълнение в трупата на театъра. В спектакъла участват и трите състава на ТМЦ – Кърджали.

Предстои кърджалийските актьори да представят на турски език в София в Музикалния театър „Акиде“, авторския спектакъл на турският актьор, режисьор и преподавател Али Мерич. Гостуването е по покана на посланика на Турция.

Участие е планирано и в Добрич, с куклената постановка „Зима” с режисьор Мила Великова по спечелен проект на Национален фонд „Култура“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!