BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кърджали за първи път има европейски шампион по карате

Валентина ИВАНОВА

Тунджай Тасим, най-добрият каратист в Кърджали, се завръща от Европейското първенство за кадети, юноши, мъже и ветерани в румънската столица Букурещ като европейски шампион по кумите и вицешампион по ката. Десетокласникът от Средно училище «Отец Паисий» представи България в категория +70 кг във възрастовата група под 16 години.


Младият талант тренира в продължение на 4 години в кърджалийски клуб, после се насочва към хасковския «Възход», където нивото е по-добро. Негов треньор там е Димитър Тренков.

Тунджай със своя треньор Димитър Тренков

Освен каратето, Тунджай обича програмирането и историята. Вижда бъдещето си свързано с информатиката и информационните технологии. Той е отличник, първенец на своя випуск. Спортът не му е попречил на учението. Нещо повече – възпитал го е на трудолюбие и вяра в себе си. Смята, че е изключително важен за децата и младите хора. Може би затова вече четвърта година обучава във Военния клуб 16 малчугана на по 5-6 години и ученици от 7-8 клас. Най-добрата му възпитаничка Рабия Сабриева, на 14 години, също участва на големия спортен форум в Румъния.

За Тунджай това е второ европейско първенство. На предишното, през 2019 година в Будапеща, постигна две трети места в двете дисциплини, в които участва.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!