BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лютви Местан бе изгонен от съдебната зала,заради скандално поведение

Обвиняемият Лютви Местан срещу когото върви дело за катастрофата край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, беше изгонен от поредното съдебно заседание. Няколко пъти председателят на съдебният състав Георги Милушев прави забележки на бившият политик да не нарушава реда в залата. Чашата на търпението преля когато Местан започна да поставя въпроси на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза за катастрофата и се стигна до нова словесна схватка между него и съдията.
„Достатъчен ми е прокурорския произвол, за да бъда подложен и на съдебен“, заяви Лютви Местан. Той беше призован от съдията да напусне залата, а след като не го направи бившият политик беше изваден от съдебната охрана.
Последва светкавична реакция на адвокатите на Местан, които поискаха отвод на съдията и съдебния състав с мотив, че се нарушават правата на клиента им. След 15-минутно закрито заседание съдебният състав реши да не уважи искането на адвокатите и заседанието продължи.

Арда нюз


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!