BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Малки и средни фирми ще теглят до 50 000 евро при по-ниски лихви от ББР

Групата на Българската банка за развитие /ББР/ ще подпомага представителите на уязвими групи, които искат да стартират собствен бизнес, съобщиха от банката.

„ББР Микрофинансиране“ ще отпуска заеми на фирми и самонаети лица, включително на безработни, младежи и хора с увреждания.
Дъщерното дружество на ББР сключи гаранционно споразумение за ползване на портфейлна гаранция с таван на загубите за микрофинансиране с „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД (Фондът на фондовете). Програмата ще даде възможност на малките и средните предприятия у нас да ползват инвестиционен или оборотен кредит до 50 000 евро (97 791 лв.) при облекчени условия и с 25 на сто по-ниски лихвени проценти спрямо стандартните условия, предоставяни от финансовата институция.

Срокът за погасяването му е по-дълъг спрямо подобни продукти на финансовия пазар.

Гаранционният ресурс по програмата на „ББР Микрофинансиране“ е 1 милион лева, а обемът на кредитите за крайни получатели се очаква да достигне 5 млн. лева. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!