BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мамут излиза премиерно на сцената в Кърджали

Нов живот

Тази вечер на сцената на театър «Димитър Димов» в Кърджали е премиерата на «Мамут», пиеса на известния български драматург Станислав Стратиев. Постановката е режисьорски дебют на Живко Гущеров и е реализирана по проект на Национален фонд «Култура». Тя е съвместна продукция на Театрално-музикалния център в Кърджали и Фондация «Театър Менон».

В представлението участват гост актьорите Валери Георгиев, Веселин Петров, Сабина Коен, Ели Кирил Колева и актьорите от кърджалийския театър Георги Краев, Маринела Георгиева и Атанас Атанасов.

Сценограф е Анна Шопова, а композитор – Кърт Колев.

„В какво се състои личната свобода? В надбягването, в съревнованието помежду си, в желанието за повече и повече облаги? Тези въпроси с все по-голяма сила назряват в съзнанието на отделния човек и трескаво търсят своя отговор.

В свят, в който майката и бащата съществуват в матрица, изградена на база лъжи и заблуди, и умело се опитват да режисират перфектната вечеря, играейки главни роли в собствения си спектакъл, който ще разчупи социалните им окови и ще им открехне вратата към бягството.

А ако се откажем от идеята, че собственото ни щастие не зависи от нас самите? Ако просто го потърсим? Ако разберем, че свободата не е социален статус, а вътрешна потребност.” Споделя режисьорът Живко Гущеров

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!