BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мая Манолова: Околовръстният път на Кърджали е приоритет за нас, ще настояваме да бъде включен в бюджета за 2022 година

Стоян Георгиев е водач на листата в 9-ти Кърджалийски избирателен район

Нов живот

На 31 октомври сме в Кърджали с 31 номер и с 31 антикризисни мерки заради поскъпването на тока, водата, парното, природния газ и инфлацията, която вече гони двуцифрено число. Ние сме най-социалната коалиция, която се явява на тези избори .

В тези 31 мерки е нашият план за подкрепа на българските домакинства и българските граждани в условията на икономическа и социална криза.

Тай като от 1 януари се очаква драстично повишаване на всички цени, на всички битови сметки – на ток, вода и природен газ, нашето решение е за подкрепа от страна на държавата с поемане на цялото увеличение или казано с други думи замразяване на цените такива, каквито са в момента на енергоносителите и на всички битови сметки, като цялото увеличение, за да не фалират дружествата, които ги доставят, да се поеме от държавата, хората да са спокойни, че от 1 януари няма да плащат 50 %а повече ток, пет пъти по-скъп газ, 60 % по-скъпа вода.

Това каза днес на среща с избиратели в Кърджали Мая Манолова, председател на Гражданска платформа „Изправи се БГ” и съпредседател на КП „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!” Тя беше посрещната от водача на кандидатската листа за народни представители на КП „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!” в 9-ти Кърджалийски избирателен район Стоян Георгиев с еднометров ръчно приготвен шоколад, като символ на уникалността на коалицията и за по-сладък живот на всички българи след парламентарните избори на 14 ноември.

Нашите предложения в тези 31 мерки ще ги внесем и в актуализацията на бюджета за едно по-дългосрочно решение – отпадане на данъците върху електрическата енергия и върху енергоносителите. Настояваме и за подкрепа на малкия бизнес, на болниците, детските градини и училищата заради високите сметки за ток. В началото на ноември всички небитови потребители ще получат три пъти по-високи сметки за ток в сравнение с миналата година и те имат сериозна нужда от подкрепата на българската държава.

Затова ние настояваме да бъдат замразени техните сметки на нивото на миналата година, като увеличението се поеме от държавата. Това ще сложи в рамки и цените на стоките от първа необходимост на пазара, заяви Мая Манолова. Тя съобщи още, че предвиждат повишаване линията на бедност, на минималната работна заплата от 1 януари следващата година – минимум 750 лв. Ще настояват в бюджета за 2022 г. добавката от 120 лв. за пенсионерите да остане, да бъде съчетана с актуализациите на пенсиите.

Смятат през следващата година да убедят парламентарните групи за истинско преизчисление на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. Ще настояват втората година от майчинството да бъде обвързано с минималната заплата, а детските надбавки да станат 100 лева, както и подкрепата за първо, второ и трето дете от 2, 3 и 4 хиляди лева да стане за второ и трето дете по 10 хиляди лева на семейство, в случаите когато поне един от двамата родители се осигурява.

В социалната програма на коалицията ще има промени в здравеопазването, така че то да бъде изцяло безплатно за всички здравно осигурени лица. Ще продължат и програма си за дентална помощ. Ще настояваме през следващата финансова година да има достатъчно средства за инфраструктура, които да бъдат разпределени за цялата страна, да има и пари за изграждане на околовръстния път на Кърджали.

Обществените поръчки трябва да се правят на светло, по правилата, да спрат фирмите да се делят на мои и твои, на една или на друга партия. Трябва да има еднакви възможности за участие на всички и нулева корупция. Приоритет ще остане изграждането на автомагистрала „Хемус” и пътя Ботевград – Видин, защото тяхното забавяне обрича на икономическа стагнация цяла Северна България, но това не трябва да бъде за сметка на другите региони.

Приоритет за нас ще бъде околовръстния път на Кърджали, за който ангажимент поемат много политически формации, сега сме на прага на приемане на новия бюджет и ние ще настояваме изграждането на околовръстния път на Кърджали да бъде част от него, подчерта Мая Манолова. Тя съобщи, че от „Изправи се БГ” са подали жалба срещу зеления сертификат в Административния съд в София. Смятат, че се нарушават граждански права, а заповедта на министъра на здравеопазването за дискриминационна. Настояват тестовете за антитела да бъдат основание за издаване на зелен сертификат, хората които имат медицински противопоказания и не могат да се ваксинират да получат служебно зелен сертификат, антигенните тестове и тестовете за антитела да бъдат напълно безплатни.

Категорично са против задължителното ваксиниране. Водачът на листата Стоян Георгиев представи кандидатската листа. Днес е 31 октомври, това е номерът на нашата листа, символиката с датата е много ясна. Като цяло няма промени в листата. Тя е активна и пъстра, широко скроена като експертиза, изтъкна той. Стоян Георгиев е областен координатор на коалицията и председател на Движение „България на гражданите”. На второ място е Нургюн Мехмед –предприемач от Момчилград, втори мандат общински съветник от ДБГ; на трето – Асен Сираков от община Кирково, търговски представител; на четвърто – Венцислав Николов, учител, състезател и треньор по водна топка. След него се нареждат Таня Чалъкова – уважаван адвокат, Константина Стоянова – от младежката формация на „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!” и Николай Колев – предприемач в сферата на рекламата и печата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!