BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Много музика, танци и изненади имаше на вечеринката в Ловно-рибарското сдружение в Момчилград

Гюнер ШЮКРИ

Много музика, танци и изненади имаше на традиционната ловна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) „Родопи“ – Момчилград. След две годишно прекъсване заради пандемията над 300 авджии от 13 дружини се събраха в комплекс „Маказа”, за да покажат единството на организацията. Момчилградските ловци за пореден път потвърдиха, че не само се грижат старателно за ловните си райони, но и умеят да се веселят. Гости на  празника бяха председателите на ловно-рибарските сдружения в Кърджали, Ардино, Кирково и Крумовград.

Вечеринката беше открита с  традиционен балкански обичай за изкарването на глигана на автентичната група за Балкански фолклор „Зейбеклер“ с художествен ръководител Метин Хасан.

В приветственото си слово председателят на ЛРС „Родопи“ Танер Идриз отбеляза, че сезонът е преминал успешно и не са допуснати нарушения по време на излетите. Той изказа най-искрените си благодарности към всички председатели на 13-те дружини за добрата им организация. Отстреляни са общо 238 диви свине.

По традиция се проведе и празнична томбола, на която бяха  раздадени много стойностни ловно-рибарски артикули. Най-голяма награда (полуавтоматична пушка) отиде при Явор Мусарлиев, член на ловната дружина в Чорбаджийско. Много атрактивно премина и наддаването за дива свиня, като първоначалната цена на търга беше 50 лв. и накрая я спечели гост от ловната дружина в Равен, който я откупи за 340 лв.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!