BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мустафа Карадайъ в Кърджали: Да застанем пред урните с бюлетина в едната ръка и трибагреник в другата!

Да застанем пред урните с бюлетина в едната ръка и трибагреник в другата! Да постигнем това, за което мечтаем-демокрация като в Америка! Да вървим по пътя с главно П,  пътят на демокрацията! Страната ни е в криза,защото двама генерали си мерят пагоните. Съществува война между институциите. За ДПС президентската институция е мост между партии и институции. Гарант за спазването на законите и Конституцията на страната. Това заяви в словото си на многолюден митинг в центъра на Кърджали кандидатът за президент на Движението за права и свободи и председател на партията Мустафа Карадайъ. Той посочи, че преди три десетилетия ДПС е сложило край на асимилацията и тоталитарния режим. Благодарение на почетния председател д-р Ахмед Доган настъпи демокрацията и се избягна реваншизма.

Дванадесетия час за нашата победа настъпи. Благодаря на кмета инж.др Хасан Азис,че точно по време на моето слово от градския часовник звучи „Велик е нашия войник”. Това е поздрав към главнокомандващия на страната. Знак за успеха ни в президентските избори, каза още Мустафа Карадайъ.

  Кандидатката за вицепрезидент Искра Михайлова, каза,че е в Кърджали да помага на бъдещия президент Мустафа Карадайъ. Това е функцията вменена от Конституцията. За мен това е чест, гордост и огромна отговорност пред тези които преди 30 години направиха така,че в България да се отстоява човешкото достойнство. Със самочувствието на вицепрезидент се зареждам от тези площади, подчерта Искра Михайлова.

Михайлова посочи, че модерният свят е светът на единството. Модерните хора гласуват за единството. Така хора с малцинствен произход са кметове на Лондон, Амстердам и Лондон. Мечтата на чернокожия активист Мартин Лутър Кинг се сбъдва и Америка гласува за чернокож президент-Барак Обама.

 На митинга – концерт бе представена листата на Движението за права и свободи за народни представители от Девети кърджалийски многомандатен район. От името на кандидатите за депутати изявление направи Адлен Шефкед. Тя посочи,че два пъти т.н.партии на протеста са се провалили и не са успели да съставят правителство след избори. Да излъчим повече народни представители, за да има страната редовен кабинет призова Адлен Шефкед. Тя каза ,че ДПС имат готовност да реализират своята програма за ускорено развитие. Тя ще доведе до икономически растеж и високи доходи.

 Домакинът на проявата инж.д-р Хасан Азис говори от името на гордите кърджалийци, които посрещат своя президент и вицепрезидент. Духовните водачи на града отец Петър и мюфтията Басри Еминефенди им благодарят, че са посетили храмовете им и са зачели вярващите. Тези визити бяха знак за единството на нацията. Хасан Азис посочи,че настоящият митинг се състои на исторически площад,където преди 31 години започна дългия път на заедността. Сега творим история. За първи път ДПС излъчва за президент своя председател Мустафа Карадайъ и най-успешния си евродепутат Искра Михайлова, подчерта градоначалника и зам.-председател на партията.

От трибуната говориха още зам.председатели на ДПС, евродепутати, областния лидер Ресми Мурад.Сред участниците в проявата бяха ветерани ексдепутати,младежки лидери,поддръжници на различна възраст.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Кърджали бг вести


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!