BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха въжения парк в парк „Простор” в Кърджали, кметът премина по най-трудното трасе (ВИДЕО)

Валери КОВАЧЕВ

Днес кметът на община Кърджали откри официално детския приключенски въжен парк в парк „Простор” в Кърджали. Той беше посрещнат пред входа на парка от деца от журналистическите клубове към Обединен детски комплекс, които му връчиха табела „Обещано изпълнено”. С това му припомниха, че в пред тях е обещал приключенски въжен парк в парк „Простор”.

Кметът премина през най-дългото и най-трудното трасе на въжения парк. Деца и възрастни го гледаха и снимаха с голямо любопитство. Някои му подвикваха да се откаже по средата, но той бе упорит и издържа докрай.

След това кметът се включи в празника в парк „Простор” по случай 1 юни – Международен ден на детето.

В ръката си държа една табела, която ми връчиха, когато влизах в детския приключенски въжен парк, каза на трибуната кметът. Той попита децата дали са видели и  харесали въжения парк. Отговорът бе мощно – да. През зимата при мен дойдоха една група от Обединен детски комплекс и ме попитаха какво следва за децата на Кърджали. Аз им казах, че тази година ще бъде годината на детето в Кърджали. И тогава обещах, че ще направим приключенски детски въжен парк. И успяхме да го направим. И най-смелите вече се качват горе, а тези които трябва да набират още опит се качват на долния ред. Аз успях да мина през горния ред. Препоръчвам на най-големите деца да видят дали е лесно, когато минават по него. Обещано изпълнено, благодаря много да тази оценка, каза кметът.

Въженият парк започна да функционира през февруари тази година. Назначени са двама инструктори, които  осигуряват безопасността на ползването на съоръжението. За сета се използва безплатно.

Въженият парк е на три нива – в зависимост от височината на въжетата и степента на трудност на движението по тях. Първо ниво е най-ниско и е предназначено за малки деца, на които родителите могат да помагат.

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!