BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха коледна изложба в Регионалната библиотека

Днес директорът на Регионална Библиотека „Н.Й.Вапцаров” г-жа  Елисавета Кехайова, откри коледната изложба на тема „През моя кибер-коледен светоглед”.

В непринуден разговор с тийнерджърите г-жа Кехайова се запозна със всеки един от тях и изрази своето възхищение от желанието на младите хора да се включат в идеята  на библиотеката да творят по нестандартна тема,  по повод  наближаващата Коледа. Тя благодари на участниците в изложбата, че приеха предизвикателството и работиха усърдно, като създадоха  чудесни произведения. Благодари им още за творчеството, за креативността, за идеите, за фантазията. Оставаме отворени за съвместни инициативи, творчески занятия, уъркшопи и сме готови да прегърнем всяка ваша добра идея, окуражи ги  директорът на културната институция.

Всеки един от  младите художници получи грамота и коледен подарък от     г-жа Кехайова. Тя пожела на младите автори  да продължават да се развиват творчески, да съчетават знанието, науката  и изкуството  и им подари едногодишен абонамент за библиотеката. 

Повече от месец  27 млади автори от СУ „Отец Паисий”, СУ „П.Р.Славейков”, СУ „Йордан Йовков”, ЕГ „Христо Ботев” и ПГИ „Алеко Константинов” работиха усърдно в  „Арт лаборатория с Мая Мечева: Рисуване – техники, актьорски задачи”.

Всяка една от вас показа своя свят, всяка една от вас e фар, който свети в бурното море на действителността. Вие научихте най-важното – никога и пред нищо да не се спирате, да не се отказвате от вашите цели. Сигурна съм, че нашите творчески срещи ще продължават и в бъдеще тук в библиотеката,  каза библиотекарят и художник Мая Мечева.

Това съобщиха от РБ„Н.Й.Вапцаров”


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!