BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отново задръстване на Маказа, по час чакане за влизане в България

Галина АВРЕНЛИЕВА

Трафикът на границата при „Маказа“ в ранните следобедни часове е огромен. Колоната от автомобили е в посока България. На влизане има образувана километрична опашка от чакащи да се приберат в родината. Движението се извършва изключително бавно, твърдят почиващите в южната ни съседка българи.

Над 100 са колите, а преминаването на българска територия отнема между 50 минути и един час, жалват се наши сънародници. Силно затрудненото преминаване изнервя шофьорите, които чакат.

Пунктът е един от най-натоварените, тъй като той е най-често използван от румънските граждани. На опашката се засичат и доста коли с молдовска и сръбска регистрация.

Движението от България към Гърция е нормално.

От ГД „Гранична полиция“ съветват шофьорите да използват и другите пунктове на българо-гръцката граница, за да не се образуват толкова големи тапи. Това може да стане през съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“, където могат да преминават само леки коли и микробуси.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!