BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петя Михалевска, кандидат-депутат от БСП: Ще възстановим мястото около паметника „Целувката“ в Кърджали

-Да обновим Младежкия дом ще бъде първият ми ангажимент, ако вляза в парламента
-През последните 10 години ставаме свидетели как от ГЕРБ си преписват всички заслуги за хубавите неща в региона
  • Петя, десет дни преди стартирането на кампанията ти и твоят приятел Трифон Панчев сте посетили и възстановили двете плочи на паметника на първата целувка с красивите стихове на Робърт Бърнс.

Далеч преди кампанията за парламентарните избори, за Деня на влюбените – 14-ти февруари възстановихме двете липсващи плочи, защото смятам, че красивите стихове на Робърт Бърнс трябва да са там.
За мен, както и за всички нас, това място е съхранило много спомени и споделени моменти. Имам особен сантимент към това място. Бях едва 13 годишна, когато по инициатива на моя баща, бе създаден паметника „Целувката“. През моите детски очи, беше едно вълнуващо събитие, обединило различни поколения кърджалийци. Никога няма да забравя и самото откриване. То се случи по време на предизборната кампания и Димчо Михалевски тогава пя с прекрасната певица Тони Димитрова.

  • Мястото е привлекателно за младите хора и днес, но изглежда различно от времето, когато бе открито.

Да. вече неговата слава е позабравена, тъй като то не се поддържа. И го казвам с огромно съжаление.
Никъде в България няма такова място и такъв паметник. Заради това, аз поемам личен ангажимент да възстановим неговата привлекателност, за да може отново жителите на Кърджали да го посещават с удоволствие.
Неприятна е и гледката на състоянието на Младежкия дом, който е в съседство. Има подготвен проект за неговото възстановяване и гарантирам, че това ще бъде един от моите първи ангажименти, когато вляза в парламента, ако получа доверието на хората в областта. Моето желание е, всички млади хора в града да имат един обединяващ център, който да даде възможност за тяхната изява.

  • Знаеш ли как се стигна до създаването на паметника, баща ти разказвал ли ти е как се е родила идеята?

Няма как да не припомня, че идеята за създаването на паметника е на журналистката Вилдан Байрямова, а скулптурата е дело на известния творец Емил Пенчев. Вилдан в момента също е водач на листа. Отбелязвам това, защото е много важно да имаме приемственост и дух на общи усилия, за да се постигат резултати.
Отчитам с голяма доза огорчение, че в последните 10 години ставаме свидетели как от ГЕРБ си преписват всички заслуги за хубавите неща.
Всички сме наясно, че развитието на Кърджали не започва и не завършва с една политическа партия или човек. Всички заедно трябва да бъдем обединени с една единствена водеща цел за по-добро бъдеще на хората в нашата област и в нашия град.

Въпросите зададе  Валентина Иванова

dav

dav

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!