BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повече от две трети от кърджалийци искат добри отношения с Русия, сочи анкета

Повече от две трети от кърджалийци искат добри отношения с Руската федерация, сочи анкета на сайта Кърджали бг вести. 77,3 % от включилите се в допитването наши съграждани са на мнение , че от поддържането на добри връзки с Москва има необходимост.  На противоположното мнение са 22,7%.

  Процентът на привържениците на добри отношения с Русия в Столицата на Източните Родопи е значително по-висок от средния за страната. Той е провокиран от бурния скандал с изгонването на 70 руски дипломати от нашата страна.

Според изявления на местни политици надеждата за подобряване на отношенията с Русия се крепи на създаването на нов кабинет с мандата на БСП.

  Въпреки изявленията си в подкрепа на нормални отношения с Москва президентът Румен Радев на срещата на върха на НАТО се присъедини към мнението, че Русия е основната заплаха за страните от алианса.

Георги Кулов


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!