BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подготвена е организация за евакуация на екипажа на заседналия кораб

Миналата нощ е подготвена цялостната организация за евакуация на екипажа на заседналия кораб Vera Su в местността Яйлата.

„Действията са превантивни, държавата трябва да има предварителен план и модел на поведение, а не да се чака последния момент“, коментира министър Христо Алексиев, цитиран от пресцентъра на Министерството на транспортна, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.

Състав от девет алпинисти и водолази са разработили два паралелни способа за евентуална евакуация – въжена линия тип „тролей“ и обезопасителна мрежа.

На носа на плавателния съд се вижда процеп, но проникването на вода е слабо и не е довело да нарушаване целостта на хамбара на кораба. Преди последващ опит за освобождаване на кораба, ще бъде извършен отново водолазен оглед, се посочва в съобщението. Това посочват от МТИТС.

В местността Яйлата е даден брифинг на Кризисния щаб от директора на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“ при Изпълнителна агенция „Морска администрация“ Румен Николов.

Поддържа се непрекъснат контакт с екипажа и са осигурени провизии. От МТИТС отбелязват, че е изпратено искане за становище до собственика на кораба за евентуална евакуация, но той е отговорил, че моряците на борда са в безопасност.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!