BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Професионалната гимназия по икономика се включи в Световната седмица на предприемачеството

Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали се включи за поредна година в Световната седмица на предприемачеството, която е инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark и обединява държави от всички континенти. Официален домакин на Седмицата на предприемачество за България е Джуниър Ачийвмънт България. Тази година инициативата се провежда в периода 14-20 ноември.

В гимназията кампанията започна с презентация за събитието и значението на формирането на инициативност и предприемачество – една от осемте ключови компетентности за учене през целия живот, включена в Европейската референтна рамка.

В  Актовата зала на училището се проведе събитие на тема “Зелено предприемачество и кръгова икономика”. Пред ученици от 10 и 11 клас, кандидати за участие по проект „Зелено предприемачество и кръгова икономика“ на програма Еразъм+, госпожа Димитрия Христова – учител по икономически дисциплини, представи същността на зеленото предприемачество и изтъкна значимостта му за развитието на устойчив бизнес.  Учениците добиха представа за  екопредприемачите, които използват новаторски подходи, за да реализират своите визии за устойчиво бъдеще. Това, например, включва дейности за намаляването на прекомерното използване на природни ресурси, намаляване на неорганичните отпадъци, защитата на природния фонд и използване на възобновяемите енергийни източници.

Учениците от осми клас на гимназията пък бяха запознати с историите на световно известни успешно реализирали се предприемачи.

Участието в Световната седмица на предприемачеството вдъхновява младите хора да изследват потенциала си и поощрява иновациите, въображението и творческата мисъл.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!