BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев пред „Амазон“ и „Гугъл“: Ще насърчим компаниите, които инвестират в човешки капитал

България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал, да разширят своето присъствие в страната.

Това заяви президентът Румен Радев който проведе срещи с представители на технологичните гиганти „Амазон“ и „Гугъл“, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Двете компании, са сред над 400-те участници в международния бизнес форум, който се провежда в рамките на Инициативата „Три морета“.

Ежегодно български младежи заемат призови места на международните олимпиади по математика, физика и компютърна лингвистика и страната ни има за цел да развие среда, в която те да реализират своя талант, посочи президентът. Румен Радев отбеляза и утвърждаването на България като „столица” на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развитие на новостартиращи компании, което се оценява от инвеститорите.

Представителите на „Амазон“ и „Гугъл“ поздравиха българския президент за включването на научната и образователната свързаност към приоритетите на Инициативата „Три морета“ и изразиха интерес към развитие на общи проекти.

Платформите на „Гугъл”, използвани за организацията на дистанционно обучение в средните училища поради пандемията, вече са доказали своята практичност и отговарят на целите на Инициативата, посочиха от компанията.

Дигитализацията на икономиката винаги води до добавена стойност и нови работни места, бе подчертано още на срещата. Обща бе и позицията, че без научна и образователна кохезия в Европа не може да се развива съвременна инфраструктура в региона, нито да се постигне реално социално и икономическо сближаване в Европейския съюз.

Източник: Епицентър
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!