BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Славейковци с почит и преклонение към своя Патрон

За 13-та поредна година ученици от СУ „Петко Рачов Славейков“ посетиха гроба на своя патрон в София, почистиха го и поднесоха цветя, за да изразят своята почит и благодарност. Инициативата не е прекъсвана през годините въпреки всички обстоятелства. Поради мерките в страната тази година само четири гимназистки, водени от учителя по история Димитър Димов, спазиха традицията. В други години поне 20-25 ученици от школа „ИстОрика“ в най-голямото училище пътуват за София, „въоръжени“ с мотики, ръкавици, чували. Мария Магдалена Делчева и Ана Мария от 11 клас заедно с Антония Чаушева и Ивайла Кавазова от 10 клас понесоха тази година цялата тежест на почистването, каквото очевидно не е извършвано от миналата година по това време, когато отново славейковци са се погрижили.

Посещаването на гроба на Петко Рачов Славейков в София е проява, свързана с патронния празник на училището – 17 ноември. За утре в училището за шампиони са предвидили ученическо самоуправление, изложби на рисунки, обеден концерт на талантите, спортни турнири и други изненади, съобразени с противоепидемичните мерки.
Текст и снимки: СУ „Петко Рачов Славейков“ Кърджали

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!