BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След сигнал от Лятиф Расим от ДПС, РИК нареди да се изключат видеокамерите в училището в Чифлик

 Лятиф Расим, председател на Общински съвет на ДПС-Кърджали, е подал сигнал до членовете на РИК, в която се твърди, че камери намиращи се на територията на училищни сгради, работят и записват избирателния процес, като директорите на училища наблюдават изборния процес.

В сигнала е спомената единствено секция № 105 в с. Чифлик, в която членовете на СИК са закрили камерата с лист. След проведен разговор с председателя на секцията се установи, че наистина е закрил камерата с лист, които действия РИК счита за правилни и законосъобразни. Разпоредено от членове на РИК на органите на МВР да извършат проверка и се констатира, че действията на комисията са правилни и законосъобразни.

В сигнала не са посочени други секции, в които са извършени нарушения, поради което сигнала в тази част следва да се устави без уважение.

РИК в Кърджали реши, че сигналът в частта за предприетите действия от членовете на СИК в секция № 105, са законосъобразен, като е указано на охраната и членовете на СИК да изключат камерите в СИК.

РИК оставя без уважение жалбата  в частта относно нарушения в други, непосочени СИК на територията на училища в община Кърджали

 

Нов живот

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!