BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът в Кърджали реши: Задържаният за 49 броя пистолети остава в ареста

Днес, 16.03.2022 г., в открито съдебно заседание по частно наказателно дело №277/2022г., образувано по искане на Районна прокуратура – Кърджали, Районен съд – Кърджали взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Р.Б.И., на 52 г. от гр. Кърджали.

Същият е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Районна прокуратура – Кърджали за това, че в периода от 05.03.2022 г. до 11.03.2022 г. в гр. Кърджали са държани и предадени другиму огнестрелни оръжия – 49 броя пистолети с идентични марка и фабричен номер – марка „TAURUS“, за боеприпас 9х19 мм и с пълнители без боеприпаси, но с един и същ номер, без надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Заседанието по делото пред районния съд се проведе чрез осъществена електронна видео връзка по Skype между съдебния състав, прокурора и защитата в съдебната зала на съда, и обвиняемия в помещение в  Сектор „Арести“ при Районна служба „Изпълнение на наказанията“ – Кърджали.

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Окръжен съд – Кърджали. Заседанието пред въззивната инстанция е насрочено за 22.03.2022 г. от 14:00 ч., в случай на подадена жалба или протест.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!