BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С билбордове за отговорно поведение Хасково отбелязва Деня за безопасност на движението

На 29 юни се отбелязва Националният ден на безопасността на движението по пътищата. По препоръка на Областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова и със съдействието на общините, област Хасково също се включи в националната инициатива на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за отбелязване на датата, като мярка за отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата.

По предложение на Областния управител част от общините в областта поставиха тематични билбордове на възлови места в градовете.

Визията на билбордите е разработена от Държавната агенция и е с акцент върху основните правила за безопасното поведение на пътя, като поставянето на колани в превозните средства, спазването на правилата за движение от пешеходците и спазване на ограниченията за скорост.

„С тази кампания искаме да апелираме още веднъж към участниците в движението да бъдат по-внимателни, по-отговорни и по-предпазливи на пътя. С настъпването на летния сезон се увеличава броят на пътуващите в границите на страната, както и транзитният трафик, което повишава броя на пътнотранспортните произшествия. От всички нас зависи да променим черната статистика на инциденти по пътя. Да запазим както своя живот, така и този на околните е отговорност на цялото общество и само заедно можем да го постигнем.“- заяви д-р Здравкова.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!