BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате

Две години след пандемията от коронавируса турският сектор започва да се възстановява, макар и донякъде с по-бавни темпове заради инфлацията, която заля голяма част от света и войната в Украйна. Цените в хотелите скочиха значително, наемането на квартири от платформи като Airbnb продължава да се възстановява. Тези туристи, които обаче търсят нещо по-вълнуващо – дива природа и нестандартно място за спане, могат да се насочат към замъци, които предлагат стая за нощувка. ТОП 3 в класацията на най-атрактивните замъци са в Австрия, Германия и Швейцария.

Ѕсhlоѕѕ Lеороldѕkrоn – Зaлцбypг (Aвcтpия)

Замъкът се намира на 2 км от центъра на едноименния град. Построен е през XVIII в. В съседство има езеро, крепост, изградена през XI в. Това, до което могат да се докоснат само гостите на хотела са библиотеката Макс Райнхард и параклиса на замъка.

В двореца има 12 апартамента. Достъп до голяма част от площите имат само гостите, което позволява уединение и едно по-различно преживяване.

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате - 2

Ѕсhlоѕѕ Веnѕbеrg – Kьoлн и Дюceлдopф (Германия)

Интериорът на замъка, който е построен преди 300 години в северозападна Германия, е решен в бароков стил. Това е и една от основните причини хотелът да е с 5 звезди. Всяка стая е уникална, поради факта, че е решена в различни стари европейски дизайнерски стилове. Президентският апартамент разполага със самостоятелна сауна, басейн и уникална гледка към долината на Рейн и катедралата в Кьолн. В допълнение към шикозния интериор, гостите могат да се насладят на уникалната градина и свободата да се разхождат навсякъде из замъка и прилежащата му инфраструктура. Замъкът привлича най-запалените гурме туристи със своя ресторант Vеndômе c 3 звeзди Mишлeн.

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате - 3

Grаnd Ноtеl Кrоnеnhоf – Πoнтpeзинa (Швeйцapия)

Замъкът е разположен в швейцарските Алпи и през последните години неговият екип усилено работи по превръщането му в най-луксозния хотел-замък в страната. Построен е през XIX в. в подножието на ледниците Бернина и планината Енгадин. Разполага с ресторантите от луксозните вериги Grаnd и pecтopaнт Кrоnеnѕtüblі. На разположение на гостите са SPA център и стаи за SPA процедури, басейн, wellness зона, йога център, пещера със солена вода и невероятна гледка към пищната швейцарска природа.

ТОП 3 на най-луксозните замъци, в които може да нощувате - 4

Източник: Факти

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!