BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трайчо Трайков апелира гражданите да избягват Паметника на Съветската армия, защото е опасен

Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да избягват големия монумент, построен през 1954 г. от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР („Паметник на Съветската армия“).

Същият се намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил. лева от държавния бюджет, за да го ремонтира. Това съобщава кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков на страницата си във Фейсбук.

Той информира, че е помолил общинския строителен контрол към Столичната община да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид. Трайков добавя, че кореспонденция по състоянието на монумента върви от години и Областната администрация е отговорна, ако стане някоя злополука.

Сегашният областен управител Митко Михайлов, с когото сме работили добре по различни въпроси, наследява темата и е длъжен да предприеме някакво действие, посочва районният кмет.

„Писал съм и по-рано как предишният областен управител беше изразил подкрепа за предложението на руското посолство да финансира ремонта срещу получаване на собствеността върху монумента, но то е било отхвърлено поради несъгласие на МВнР“, допълва още районният кмет.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!