BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турски гражданин е задържан в Германия по подозрение в шпионаж

Турски гражданин е бил задържан в хотел в Дюселфорф по подозрение в шпиониране на движението на Гюлен в полза на Турция, предаде АФП, като се позовава на днешно съобщение на Германската федерална прокуратура.

Срещу мъжа, представен като Али Д. и задържан на 17 септември, е заведена „предварителна процедура /…/ по подозрение за дейност на агент на тайните служби, както и за нарушение на закона за оръжията“, уточнява прокуратурата, отговаряща за случаи на шпионаж. Тя уточнява, че мъжът е събирал информации за мрежата на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен – враг номер едно на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Според Анкара организацията на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен е отговорна за опита за преврат в Турция от юли 2016 г. Движението на Гюлен се разглежда от турските власти като терористична организация – Фетхуллахистка терористична организация /ФЕТО/.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!