BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турция започна да прилага ваксината на Пфайзер/Бионтех

Турция започна прилагане на ваксината срещу Ковид-19 на Пфайзер/Бионтех, съобщи турският телевизионен канал НТВ.

Досега в рамките на ваксинационната кампания, започнала на 14 януари, в страната се прилагаше единствено ваксината КоронаВак на китайската компания Синовак. От днес започна и използване на ваксината на Пфайзер/Бионтех, като гражданите, на които е дошъл ред за ваксинация, могат да избират с коя от двете ваксини да бъдат имунизирани.

Турция е получила до момента 2,8 милиона дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех, като до десетина дни очаква да разполага с общо 4,5 милиона дози от тази ваксина, посочи турският здравен министър Фахреттин Коджа в сряда.

В Турция са приложени досега 16,5 милиона дози от ваксината КоронаВак, като над 7 милиона души са получили вече две дози от нея.

Министър Коджа заяви, че правителството си поставя за цел да ваксинира мнозинството от населението на страната срещу Ковид-19 до края на юни.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!