BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Университетски курс по щастие е полезен за психиката на студентите

Британски учени установиха, че студентите, записали се в курса по „наука за щастието“, са са по-здрави психически, съобщи BBC.

Тримесечният курс в Бристолския университет с лекции и семинари разглежда какво прави хората по-щастливи според научни изследвания. Студентите от трите групи, които се записали за него, сред края му се чувствали много по-добре в сравнение с такива, които не го проследили.

Проф. Брус Худ, който води курса, каза, че това доказва как ако човек учи за щастието, това може да подобри психичното му здраве.

Курсът е първият по рода си във Великобритания. Той е завършен от 1000 студенти. Те са учели факти за мозъка, практики за постигане на по-пълноценен живот, известното за влиянието на самотата върху имунната система, как оптимизмът може да удължи живота или как щедростта задейства център на удовлетворението в мозъка.

В курса са включени също изследвания в областта на психологията и невробиологията. Той не завършва с курсова работа и изпит, но студентите получават бонус точки за допълнителна ежеседмична дейност.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!