BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от Езиковата гимназия в Кърджали обсъдиха със секретар в американското посолство темата за фалшивите новини

Дискусията е част от програмата на Месеца на Америка

Дискусия за фалшивите новини в медиите събра на 22 февруари 2022 година пред екраните на компютрите ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали и Андрю Франкс, секретар в посолството на САЩ в София. В онлайн срещата дипломатът разказа как да откриваме неистинските новини в медиите, представи различни аспекти на борбата с дезинформацията и да се предпазим.

Темата е актуална и интересът към нея не стихва. Затова и учениците засипаха лектора с безброй въпроси.

Разговорът е част от програмата на форума „Февруари – Месец на Америка“ в Кърджали, който се провежда тази година за 12-ти път. Организатор е дружество „Приятели на САЩ“ в партньорство с община Кърджали и посолството на САЩ.

Андрю Франкс е стар приятел на Кърджали. В периода 2012-2014 година той живя в столицата на Източните Родопи като доброволец от Корпуса на мира и преподава в Средно училище „Отец Паисий“ .

Валентина Иванова


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!