BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училище „Славейков“ в Кърджали бе домакин на тридневна „Академия за млади лидери“

Нов живот

Училището за шампиони отново събра млади надежди, този път в областта на младежката инициативност, творчество и обучение. Средно училище „П. Р. Славейков“ бе домакин на тридневната  „Академия за млади лидери“ в Кърджали като  част от проекта „Европейска година на младежта, Национални координатори – България“, финансиран от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ № EAC-2022-0233 и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта, която се провежда в  6 различни дестинации в България – Сандански, Ямбол, Вършец, Търговище, Габрово и Кърджали. Всяка една академия е насочена към 30 млади участници на възраст 15-29 години.

В периода 28-30 октомври 2022 в  СУ „П.Р.Славейков“ младежи от област Кърджали и Бургас се обучаваха по следните теми: „Управление и трансформация на конфликти“; „Асертивно поведение, умения за водене на преговори и ненасилствена комуникация“; „Стереотипи, предразсъдъци, дискриминация. Умения за справяне с насилие, основано на различията“ и„Младежко лидерство. Видове лидерство – нагласи, умения, участие“.

Обучител бе Бистра Георгиева с изключителен опит в тази област, а специален гост и част от екипа е инфлуенсърът Артьом.

Три дни интерактивни игри, ролеви игри, енергизатори и всякакви прийоми се използваха за активизиране и мотивиране на участниците да извлекат най-доброто от себе си и да развият способностите си.

42 сертификати раздаде Бистра Георгиева на преминалите Академията за млади лидери от област Кърджали и от морското училище в Бургас. Специални благодарности изказа екипът организатори на директора Милко Багдасаров, присъствал на по-голямата част от форума и на координатора от името на „Славейков“ Катерина Дикмева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!