BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фотографии на ученици от „Славейков“ са класирани на първо и второ място в конкурс на екоинспекцията в Смолян

Фотография на водна лилия донесе  първо място на Венета Димитрова от 9 „в“ клас от  СУ „П. Р. Славейков“ във фотоконкурса на РИОСВ в Смолян на тема „Редките и защитени видове около нас“. След оценка от пет членно жури от фотографи, ботаник и експерти по биоразнообразие, две снимки – лилията на Венета и пеперудите на Станислав от Кюстендил получиха еднакъв брой точки, което ги класира на първо място. На второ място е отличена фотографията на див божур на  Сейрула Лютви от 9 „а“ клас на „Славейков“.

И двамата с Венета са членове на новосъздадения клуб по фотография към училището с ръководител Мехмед Реджеб – Мечо. Той е доказан професионалист в тази област с 23-годишен стаж като фоторепортер на вестник „Нов живот“, понастоящем звукорежисьор в БНР – Кърджали, работил като оператор за Канал 1 и Нова телевизия.

Идеята за създаването на клуба по фотография към училище „Славейков“ и привличането на ръководител отвън е на директора Милко Багдасаров. В новата формация с ентусиазъм се включват част от учениците от иновативния технологичен клуб WhiteHat, както и други любители на фотографията.

Победителката Венета Димитрова разказва, че за нея фотографията е отдавнашна страст, която в момента има възможност да осъществи. Активна волейболистка, Вени от години се справя с предизвикателствата на комбинирането на сериозната подготовка за учебния процес и наситената с тренировки програма. В момента обаче твърди, че фотографията й носи по-голямо удовлетворение дори от спорта и тя се потапя изцяло в магията й.

Първите награди за младите славейковски фотографи са всъщност от националния конкурс „Фотоприказки“ – Кърджали 2022, където Айрин Минчева от 9 „а“ клас печели трето място в категория „Пейзаж и природа“, а на всички участници в клуба на Мехмед Реджеб фотографиите са включени в изложбата в ОДК.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!