Ансамбъл „Българе“ покори умовете и сърцата на кърджалийци в концерт-спектакъл за празника на града

Известният в цял свят Ансамбъл „Българе“ снощи изнесе пищен концерт – спектакъл пред Дома на културата пред стотици кърджалийци и гости на града. Събитието е част от празничната програма на Община Кърджали за празника на града – 21 октомври. За пореден път културната проява се осъществява благодарение на тримата приятели Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев.

Преди Ансамбъл „Българе“ да завладее умовете и сърцата на зрителите, от името на кмета на Кърджали и от свое име приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът Байрям Байрям. Обръщайки се към танцьорите от ансамбъла той каза:  „Вашето творчество е истинско богатство за българската култура. Вие съхранявате и разпространявате магията на българския фолклор, не само в България, но и по света. Вашата отдаденост и професионализъм вдъхновяват и обединяват поколения, като ни напомнят за важността на нашите корени и традиции.“, каза Байрям Байрям.

Той благодари от името на общинското ръководство на Ансамбъл „Българе“ за това, че продължават да развиват и популяризират българската култура по най-възвишен начин. „Вашето изкуство е символ на национална гордост и вдъхновение за всички нас. За нас е чест да ви посрещнем в нашия град и да споделим този вълнуващ момент заедно.“, каза заместник-кметът.

От сцената пред Дома на културата Байрям подари на тримата приятели, благодарение на които Ансамбъл „Българе“ отново са в Кърджали , три картини. Поздрави проф. д-р Гавраилов за празника на лекаря, отбелязвайки значимостта на тази професия. Освен това Байрям подари картина с типични родопски мотиви на ръководителя на ансамбъла, специално нарисувана за тях.

Това съобщиха от Община Кърджали.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!