BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Главен комисар Николов: Причините за пожарите в Хасковско са свързани с човешка дейност

Овладени са пожарите в Хасковска област, които бушуваха вчера. Ситуацията е под контрол, заяви главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“, който дойде край харманлийското село Рогозиново.

Припомняме, че вчера имаше шест големи пожара в Хасковско и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова обяви бедствено положение в 4 общини.

Най-големи са щетите именно в Харманийско. Унищожени са около 1000 декара борова гора. Изгорял е покрив на сграда и част от двора на предприятие в Индустриалната зона. В тополовградското село Филипово е изгоряла една къща.

Продължават действията по наблюдение на пожара край Динево.

„Причините за възникване на пожарите са свързани преди всичко с човешката дейност. Не говоря само за небрежност, а като че ли за самонадеяност. Обаче вятърът беше този, който нанесе най-много щети“, заяви главен комисар Николов.

Край Рогозиново беше директорът на противопожарната служба в Хасково комисар Николай Вълчев. Той уточни, че на този етап няма заподозрени хора за предизвикване на пожар.

В потушаването на огнения ад вчера са се включили общо около 150 пожарникари, не само от Хасковско, но и от други области. Участвали са служители на горските стопанства, множество доброволци.

В цялата страна са гасени 247 пожара, при които са унищожени хиляди декари гори и десетки хиляди декари земеделски площи.

От противопожарната служба и областният управител д-р Здравкова акцентираха, че днес предстои горещ и ветровит ден и призоваха гражданите да бъдат внимателни, така че да не се повтори вчерашната ситуация, която наложи обявяване на бедственото положение в Хасковско.

Анета Кутелова


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!