BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делото срещу Лютви Местан стартира начисто

Днес, 13.05.2024г., състав на Окръжен съд – Кърджали даде ход на разпоредително заседание по наказателно общ характер дело №62/2024 г., образувано по внесен отново от Окръжна прокуратура – Кърджали  обвинителен акт, след като с определение от разпоредително заседание, проведено на 23.11.2023 г., състав на съда прекрати съдебното производство по наказателно общ характер дело №1/2021 г. и го върна на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство отстраними съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите, а именно: изготвяне на обвинителен акт, отговарящ на изискванията на чл.246, ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

По наказателно общ характер дело №62/2024г. са предадени на съд двама подсъдими – Ю.А. и Л.М., за извършено престъпление в условията на независимо съпричиняване, с обвинение по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. трето от Наказателния кодекс – причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие на 14.04.2019г. на кръстовището на главен път I-5 и пътя за с. Загорско, общ. Момчилград.

В днешното съдебно заседание бяха  конституирани като частни обвинители наследниците на пострадалата Е.Ю.А., след което бе даден ход на производството по чл.248 от Наказателно-процесуалния кодекс.

След изслушване становищата на страните по въпросите по чл. 248, ал. 1, т. 1 – т. 8 от Наказателно-процесуалния кодекс, и след съвещание, съдът се произнесе, че следва съдебното производство по делото да бъде прекратено и същото да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите, а именно: изготвяне на обвинителен акт, отговарящ на изискванията на чл.246, ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и/или протестиране в седмодневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Това съобщиха от Пресцентъра на Окръжен съд-Кърджали.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!