BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Демонстрация под наслов „Истина за смет“ пред информационната агенция на Недялков

Демонстрация срещу информационната агенция на Недялко Недялков се провежда пред офисите на компанията.

Според участниците, агенцията нарушава журналистическите стандарти и използва клевети по отношение на протестите срещу премиера и главния прокурор.

Демонстрацията протича под наслов “Истина за смет“ и преминава и до момента преминава спокойно.

Организатори на проявата са фейсбук групите “Орлово гнездо“ и “Граждански мегдани“, както и сдруженията “Боец“ и “Обществен контрол“.

Пред сградата са се събрали десетки хора, повечето участници и в антиправителствения протест.  Според тях медията на Недялков, която е свързана с депутата Делян Пеевски, произвежда фалшиви новини в услуга на властта.

Хората поставиха символично чували с боклук пред офиса на информационната агенция, а препратката е, че тя – “произвежда журналистически боклук“.

Заради подобни медии България е по 111-о място по свобода на словото в света, казаха демонстрантите и обясниха защо са се събрали именно пред офиса на агенцията:

“Тук е мястото, където се ражда лъжата. Това е информаторът на клеветата. Тук непрестанно се говорят неистини по политически неудобни лица. Тук се брани властта и се създава една паралелна реалност“.

Протестиращите се обявиха за свободата на словото. За такава демонстрираха и контрапротестиращи, които защитават медията с плакати: “Долу ръцете от свободното слово“.

Двете групи са разделени от кордон от полицаи.

Същевременно на площад „Независимост“ вече се събират участници в 83-ата вечер на протести срещу правителството и главния прокурор.

Пред входовете на Министерския съвет и сградата на Народното събрания има засилено полицейско присъствие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!