BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деси от „Славейков“ в Гьоте –институт и в немското посолство като награда от конкурс

Нов живот

Десислава Маринова от 11а клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ се завърна от тридневен стаж в посолството на Федерална Република Германия и Гьоте-институт България в София. Това е част от наградата й за спечелването на 3-то място в Международния литературен ученически конкурс на център АЛЕФ ,,Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“. Припомняме, че тогава Деси участва като представител на Школа „ИстОрика“ към училището за шампиони и бе наградена за своя разказ от госпожа Дебора Лавал, която е ръководител на отдел „Комуникации и култура“ в немското посолство, в началото на юни в Бургас.

„През първия ден посетих Гьоте-института. Разведоха ме из цялата сграда и ми обясниха какво всъщност представлява тяхната работа. Прекарах останалата част от деня в Езиковия отдел на института, като там ме запознаха с техните задължения и ми дадоха възможността да се потопя в процеса им на работа.  Вторият ден отново започна там. Прекарах известно време с госпожа Руслана Стефанова, ръководителката на библиотеката в института. Тя ме запозна със своята работа, обясни ми какви са функциите на библиотеката и как протича един техен работен ден. През останалата част от деня бях в Посолството на Федерална Република Германия. Госпожа Дебора Лавал ми разказа какво всъщност представлява посолството, какви са различните му отдели и какви задължения има всеки от тях. Прекарах време в  „Култура и комуникации“, а на следващия ден обиколих останалите отдели и се запознах накратко с функциите им.“, разказва Десислава.

Тридневният престой в София включва и посещение на фондация  ,,Фридрих Науман“, както и на различни забележителности в столицата.

Официалната информация от организаторите гласи: „Г-жа Лавал поздрави ученичката Десислава Маринова и школата по история „ИстОрика“ към училището с ръководител г-н Димитър Димов за тяхната инициативност и постижения. Представители на посолството с удоволствие биха посетили СУ „Петко Рачов Славейков“, когато има такава възможност. Екипите на германското посолство и на Гьоте-институт България са много щастливи да се срещат с такива млади хора, които имат ясно изразено мнение по актуални теми, и пожелават на Десислава много успехи в бъдеще!“

Деси споделя, че за нея това е едно изключително вълнуващо и много интересно преживяване. Благодарна е за предоставената  възможност да се потопи в процеса на работа на такива институции. Мотивирана е да продължава да участва в нови различни конкурси и да постига нови успехи.

Последвайте ни и във Facebook

Материалът Деси от „Славейков“ в Гьоте –институт и в немското посолство като награда от конкурс е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!