BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Желязков: Внасяме кабинета в сряда в парламента, преговори с партиите няма да има!

  • Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики, каза предложения за премиер от ГЕРБ-СДС

Вероятно в сряда ще влезем в зала за получаване или не на доверие за структурата и състава на кабинета, предложен от ГЕРБ при връчване на първия мандат.

Това каза предложения за премиер Росен Желязков след срещата с държавния глава Румен Радев.

Желязков обясни, че преговори с партиите няма да има.

„Те казаха своите позиции и ние ги уважаваме. Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива“, каза още Желязков.

Това не са жертвените овни на ГЕРБ, това са хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите“, заяви още Росен Желязков по отношение на посочените кандидат-министри..

„Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот – бавно, трудно, но развитие напред. Вторият път е политическа рецесия, в която сме в момента. Това е изтезание на демокрацията и реално избор след избор представляват липса на избор, защото избирателите се отказват да участват в избора си на свободната си воля. Третият път е политическата регресия. Толкова динамично се развиват процесите извън България и вътре в България, че ние не можем да си позволим втория и третия сценарий“, допълни той.

Желязков е категоричен, че от ГЕРБ-СДС поемат ясно отговорност с лицата, които бяха предложени за проектокабинета.

По отношение на провеждането на нови избори, Росен Желязков посочи:

„Избори – когато влезем дали с вот на доверие или с оставка, трябва да бъдат в подходящия период. Това няма да бъде със сигурност през зимния период, но нашият ангажимент ще бъде изпълнението на стабилизацията на фискалния модел, нормализиране на публичните финанси и най-вече теми, които са свързани с работата на парламента – ясна законодателна програма с ясни разчети и срокове, такива, които могат да обединят мнозинство по приоритетите на страната“.

Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!