BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изет Шабан подписа договор с МРРБ за ремонт на пътя Жълтуша – Седларци

Нов живот

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и кметът на община Ардино инж. Изет Шабан подписаха договор за реконструкция на общински път  Стояново – Светулка – Седларци – Жълтуша. Рехабилитацията на пътя се финансира от държавния бюджет и е на стойност 6 405 746 лв.

Пътната връзка, която е с дължина 5,5 км., заема важно място в транспортната схема на територията на община Ардино. Обслужва село Жълтуша, което е средищно и е едно от най-големите населени места в общината. Целта на проекта е да се възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, за по-добро отводняване с оглед осигуряването на условия за безопасност на движението. Пътят започва от разклона на републиканския път за Падина – Неделино за село Жълтуша, минава през село Жълтуша и село Седларци и се свързва с републиканския път Ардино – Смолян до махала Сара.

„Транспортната свързаност е от съществено значение за териториалното развитие на населените места. Приоритет в нашата дейност е да осигурим добра свързаност с вътрешността на страната“, заяви кметът на община Ардино Изет Шабан.

Последвайте ни и във Facebook

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!