BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Карантина“ на Питър Мей – един пророчески роман

В пророческия си криминален трилър „Карантина“, написан преди петнайсет години и останал неиздаден досега, шотландският писател Питър Мей съчетава опустошителна пандемия с разследване на загадъчно убийство.

Лондон е под карантина и е обявено военно положение. В столицата върлува вирус и се очаква той да зарази всеки четвърти от населението със смъртност седемдесет процента.

Пред БНР Надя Баева, преводач на българското издание, заяви, че сюжетът в основата си е детективска история с увлекателен сюжет и интересно обрисувани герои.

„В Лондон върлуват мародери, болниците и персоналът им са претоварени, самият премиер е на смъртно легло, никой не е защитен от вируса. Главният герой е детектив инспектор Джак Макнийл, който е подал оставката си от полицията и му остава едно последно дежурство. Натъква се на престъпление и моралният му императив диктува да не го оставя неразкрито“, разказа Надя Баева.

Романът се чете на един дъх, аз самата го преведох почти на един дъх, каза тя.

Книгата е ценна с това, че много реално и интересно пресъздава една детективска история на фона на това, което сега сами изживяваме, отбеляза още Надя Баева в предаването „Хоризонт за вас“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!