BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 100 кг. хероин за 10 млн.лв. задържани на Капитан Андреево

100, 440  кг хероин, на обща стойност 9 039 600 лева са  заловени на ГКПП Капитан Андреево през нощта на 24-ти май, съобщи Прокуратурата.

Досъдебното производство за контрабандата се наблюдава от Окръжната прокуратура в Хасково. Босненец е опитал да прехвърли дрогата през българска територия.

По разследването до момента е установено, че снощи на българския пункт от Турция  е пристигнал товарен автомобил с регистрация от Босна и Херцеговина, управляван от босненския гражданин с инициали Д.Ч., на 33 години.

При проверката на возилото митническите контрольори  установили, че под кушетката за почивка на водача в шофьорската кабина има  кашони и сак.  При отварянето им от тях са извадени пакети,  200 на брой, с кафяво прахообразно вещество. При полевия наркотест веществото реагирало на хероин.

Според документите, представени от водача, той карал авточасти към родината си.

При разследването са засечени още съпричастни към контрабандата. Това са други двама босненци.

Те се движили паралелно с товара дрога в друг камион, който също е проверен от служителите на „Капитан Андреево“. Във второто возило не са открити наркотични вещества.

Босненците са задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми за наркотрафик и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!