BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Орхан Мурад пише песни и съди Енергото по време на пандемията

Популярният фолк изпълнител Орхан Мурад, за когото имаше съмнения, че е изкарал COVID-19 по времето на изолация е създал нови песни. Кралят на фолкбаладите обаче не е отминат от главоболните битови проблеми на ежедневието – има проблеми с Енергото и съди доставчика на електричество заради несправедливост, която му се е случила по време на извънредното положение, оплаква се самият той.

Орхан Мурад по време на карантината казва, че е направил нови песни:

„Направих една шегичка – музикално упражнение с няколко незрящи музиканти и диджеи. Усвоихме звукозаписна програма, за да можем вкъщи да сме си в студио и да си записваме сами. Едното от упражненията ми беше песента „Карантина“, че уж всичко отмина, а 45 мин. след премиерата на песента преминахме към епидемична обстановка. Така ми се провали премиерата. Още две песни имам готови – много силна сериозна балада след лятото. Вече имам покани за частни партита, ретро купони по дискотеки и ресторанти, така че чакам да започнем отново да работим“, казва изпълнителят.

Големият творец обаче е засегнат от битови проблеми, които вгорчават живота на голяма част от съгражданите ни. Той обяснява, че при планов ремонт преди 3 години, майсторите разменили неговия електромер с този на комшията. През това време всички сметки са платени. Но преди два дни разбрали за недоразумението, когато спрели тока на изпълнителя на „Хиляди слънца“.

Той и семейството му са били 4 дни без електричество, а през това време температурата е била 35 градуса.

„Посред лято и в епидемична обстановка, няма по-грозна и нечовешка постъпка от това“, бесен е поп фолк изпълнителят. „Заради това, че моят апартамент е по-голям, сметката на комшията е била 1470 лева повече, които трябва да му доплатя. Но Енергото не ни дава ние с него да си оправим, а ми изпратиха писмо, че трябва аз да ги внеса при тях, цялата сума да е наведнъж, а докато не платя, няма да ми пуснат тока“, разказа за одисеята си Орхан Мурад.

Той е подал жалби в пловдивската прокуратура, до омбудсмана и в комисията за защита на потребителите. Но отговори засега няма. „На петия ден ни принудиха да подпишем споразумение по техен формуляр, че сме съгласни със задължението, че няма да последват съдебни действия, въпреки че знаят, че са виновни и са за съд. Направихме го, за да ни пуснат тока, иначе ако бяхме завели веднага дело, щяхме да сме на тъмно, докато излезе решението на съда – година, две, пет“, обясни легендарният музикант.

Според споразумението задължението е разсрочено на 6 месечни вноски. „Ако някой юрист може да противодейства на тази несправедливост, нека ме потърси в социалните мрежи“, казва незрящият талант.

Телеграф

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!