BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПП: Няма шанс за проевропейско правителство в 50-ото НС, оставаме опозиция

На 7 юли на Националният съвет на „Продължаваме промяната“ бяха обсъдени резултатите от последните парламентарни избори. Членовете на НС одобриха Стратегия за развитие на политическа партия „Продължаваме Промяната“ за 2024г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. Беше одобрен и курс за консолидация и надграждане на калицията с ДБ. Това посочват в позиция, изпратена до медиите, от политическата формация.

Стратегия за развитие на ПП

Националният съвет потвърди ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани.

Членовете на НС потвърдиха необходимостта от по-добра и открита комуникация – повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Гласувано беше доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев и им беше възложено да пристъпят към реализация на Стратегията за развитие на партията.

Консолидация в рамките на коалиция с ДБ

Националният съвет на ПП обсъди възможностите за надграждане и укрепване на коалицията с партиите от Демократична България. Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат на двамата съпредседатели и на акад. Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с Демократична България. Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

Конструктивна опозиция в 50-то Народно събрание

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция – се казва в позиция приета на форума на ПП.

Източник: НОВА
Снимка: БГНЕС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!