Първият учебен ден – знак за ново начало, за нови планове и обещания

Откриването на учебната година е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати бяха отворени празнично. За пореден път СУ “Васил Левски“-Крумовград посрещна ученици и родители за откриването на новата 2024/2025 учебна година. Отново училищният звънец призова за първия учебен час. Вълнението бе всеобщо. Учениците се срещнаха със своите връстници и учители след жаркото лято. С много вълнение и усмивки, с надежда за устрем и вдъхновение, учителите посрещнаха с любов и трепет своите възпитаници.

Традиционно началото бе поставено с тържествено посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг.

С дълбок поклон учениците поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

Начало на тържествената церемония постави атрактивното изпълнение на мажоретния състав към училището.

 Специални гости на тържеството бяха: Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград, Станка Паскалева – директор на Детска градина „Митко Палаузов“ – Крумовград, Елеонора Славянова – директор на Детска градина „Юри Гагарин“ – Крумовград, Валентина Топалова-член  на Обществения съвет при СУ „Васил Левски“ – Крумовград, Цветан Терзиев-директор на СУ “Васил Левски“ до 13.09.2024г. и Марияна Осман – родител на първокласник.

Празнично слово към всички присъстващи отправи новият директор на СУ „Васил Левски“- госпожа Здравка Пачева, която изрази надежда за една успешна и плодотворна година.
С много обич и най- топли думи тя се обърна към най-малките-първокласниците, за които празникът бе най-вълнуващ:“ Скъпи първокласници, този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители. Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, който води  към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Нека взаимно се учим едни от други, като вървим заедно по този път. Пожелавам Ви незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдете заедно! Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на положителни резултати на края.  Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението!“

Госпожа Пачева приветства  всички ученици и учители, апелира заедно да извървят  пътя на знанието и мъдростта,  достойно и отговорно да приемат предизвикателствата на времето. Благодари на родителите за доверието, с което са поверили най-скъпото си – своите деца. Изрази своята надежда за подкрепата им в нелекия път на знанието, за да станат те  знаещи, можещи и успели хора.

В заключение се обърна към своите колеги с думите:“ Да бъдем учители, това е голямо богатство и огромна отговорност. На нас е предоставена невероятната възможност да бъдем творци, откриватели, имащи прекрасната способност да изградим основата на знанието, на творчеството, на логиката. Да показваме пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откриваме талантливите, да подаваме ръка на тези, които се нуждаят, за да подготвим всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия учител – книгата. Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния ни труд!“

Своите пожелания за успешна учебна година отправи и госпожа Себихан Мехмед, която отбеляза, че първият учебен ден  е празник на надеждата и труда на всички учители. Поздрави първокласниците и им пожела весели учебни дни, да бъдат упорити и ученолюбиви и никога да не забравят, че са възпитаници на Средно училище“ Васил Левски“. На всички ученици пожела ползотворна учебна година и още по-високи постижения, а на учителите благодари за неуморния труд и всеотдайността, с които изпълняват своите задължения. Накрая поздрави новия директор на училището г-жа Пачева с голямата отговорност, която поема, но с един много добър колектив и  благодари на господин Терзиев за професионализма и неуморния труд.

Госпожа Марияна Осман-родител на първокласник, поздрави най-малките и най-развълнуваните, първокласниците, за които училището отваря  вратите към един нов и непознат, но вълнуващ и интересен свят. Пожела им здраве, успехи и много щастливи преживявания в класната стая.

Своя емоционален поздрав към първолаците поднесоха и дванадесетокласниците, които им пожелаха да бъдат отлични ученици, търпеливи и упорити, да постигат всичко с труд и учение, да се обичат и да  си помагат, да бъдат добри и да пазят приятелството, защото истински богат е този, който има приятели. След изречените пожелания те им връчиха “Ключа на знанието“, а първокласниците отговориха със стихчета за първия учебен ден. Последваха прекрасните поздравления към присъстващите от учениците от III клас.

Радостта беше най-голяма за първокласниците, които с нетърпение очакваха да прекрачат  прага на училището и да заемат своето място на чина. Пред първокласниците госпожа Здравка Пачева-директор на училището, плисна менче вода, за да  им върви като по вода по пътя към знанието Те преминаха през специална арка за късмет, а ние сме сигурни, че те ще имат такъв.

След първото звънче с вълнение и трепет другите класове водени от своите усмихнати и развълнувани учители се отправиха към украсените с много любов класни стаи.

Ръководството и педагогическата колегия на СУ “Васил Левски“ пожелават на всички свои възпитаници успешна нова учебна година!

На добър час!

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Материалът Първият учебен ден – знак за ново начало, за нови планове и обещания е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!