BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ресми Мурад поиска от ЕВН повече инвестиции в малките населени места на областта

Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на „EVN България“/ и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“/. Мурад обърна внимание върху географските особености на региона и големия брой населени места, където мрежата е с ниско напрежение и често аварира особено през натоварения летен сезон.В разговора се включи и заместник областният управител Никола Чанев.

През 2025 г EVN ще отбележи 20 г от встъпването си на българския пазар. До момента вложенията на компанията надхвърлят 2 млрда лева, изтъкна Калина Трифонова. В област Кърджали инвестициите са в размер на 106,2 млн лева, като само за 2024 г ще бъдат усвоени 8,5 млн лева за изграждане на нови електропроводи /1113 км/, реновиране и поддръжка на мрежата, трайно намаляване на загубите и повишаване на сигурността.  

Амбицията на дружеството е да предложи по-добър продукт на крайните клиенти си клиенти, ефективен онлайн-портал и бърза реакция при кризисни ситуации. На срещата бяха засегнати теми като отложената либерализация на енергийния пазар за битови абонати, комуникацията на клиентските центрове с местната и регионалната власт, инвестициите в електромобилност, дигиталното обслужване, социалната политика па фирмата.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация в Кърджали.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!