BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици, учители и родители от ОУ „Климент Охридски“ отпразнуваха 24 май по нестандартен начин

По случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май, ученици, родители и учители от ОУ „Свети Климент Охридски“- Кърджали, организираха необичайно отбелязване на празника. Липсата на празнично шествие не сломи решителността на инициаторите, които украсиха фоайето на училището с огромни цветни макети на букви на глаголица и кирилицаи цветно пано на централниявход. Десетки деца изпратиха свои постери, картички и рисунки.

​През изминалата седмица възпитаниците на ОУ „Свети Климент Охридски изготвяха презентации за делото на Кирил и Методий и техните ученици в България, направиха виртуална разходка в двора на Кирилицата и музея на Буквите в с. Плиска; изготвиха електронни рисунка на тема 24 май и направиха колекция от песни посветени на 24 май 2020 г.

Със собствени  видео клипове посветени на празника, малки и големи ученици се обърнаха със слова на благодарност и към своите учители, наричайки ги просветители- герои.

С празнично онлайн слово към възпитаници, педагози и родители, директорът на училището Маргарита Тодорова поздрави и наградените от кмета на гр.Кърджали – инж.Хасан Азис учители и ученици. Това са Камелия Арабова- преподавател по български език и литература и Елена Добрева- преподавател в начален етап на образованието , четвъртокласничката Сечил Али и седмокласничката Ралица Боюклиева. В обръщението си, г-жа Тодорова обяви и поредната инициатива във връзка с 24- ти май – онлайн гласуване за ученик на годината!

В своята юбилейна шейсетгодишнина, ОУ „Свети Климент Охридски“ продължава да насърчава младите охридци да бъдат креативни, инициативни и борбени дори и в дните на пандемия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!