BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

127 кандидати ще се борят за 5 депутатски места в Кърджалийски избирателен район

В Районната избирателна комисия 30 партии регистрираха листи

Партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали, са 30, почти колкото са заявените в ЦИК. Това съобщи за Нов живот Петър Захариев, председател на РИК.
В Девети избирателен район 127 души ще се борят за 5 депутатски места. Някои партии имат по едно име в листата , други са в пълния допустим брой от 10 имена.
Назначени са всичките 497 секционни комисии, в които ще участват 3899, като в това число не са включени подвижните секции.
За разлика от предишни избори, на 4 април ще има два вида подвижни избирателни секции. Едните ще са насочени към хората с увреждания. Както е предвидено по закона, срокът за подаване на заявления за откриване на такава секция е 20 март и тя става факт, ако поне 10 избиратели са пожелали.
В тези избори са предвидени и мобилни секции за карантинирани лица във връзка с пандемията от Ковид-19. Там също е необходимо да има 10 заявления, но срокът е до 31 март.
Заявленията за откриване на подвижни секции могат да се подават по електронен път или с пълномощно, като не се налага то да е нотариално заверено., обясни председателят на РИК-Кърджали.

Валентина Иванова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!