BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

350 лева в помощ на болно дете събраха петокласниците от „Ръка за помощ“

Неуморните доброволци от детското благотворително движение „Ръка за помощ“ от всички 5-ти класове на СУ „Петко Рачов Славейков“ се включиха в първата си акция като прогимназисти. Само за около 15 минути те събраха 350 лева в полза на болно дете, на което предстои операция. По традиция движението с ръководител Снежана Сиракова по това време на годината прави разпродажби на домашни консерви. Децата бяха поканили както винаги своя директор Милко Багдасаров да открие базара и първи да допринесе за добрата кауза. Голямо разнообразие от домашни консерви бе събрано в кабинета по кулинарство. За любителите и на сладкото, и  на соленото се мъдреха различни вкусотии. Голямото междучасие се оказа дълго, защото още не беше приключило, а консервите бяха на изчерпване.
Малките добротворци споделят, че се чувстват изключително добре, когато имат възможност да помогнат. Те не познават детето, за чието лечение събират парички, но това не ги интересува. Важното е да успеят да допринесат то да бъде здраво, защото е и много малко – още не в училищна възраст дори. Снежана Сиракова изказва благодарност на всички родители, които изпращат домашните си консерви за участие в базара.
Нешка Шопова


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!